Näringslivs Respons julnummer

Intresset för inredningar blev heltidssyssla
Ett gemensamt intresse för inredning och antika möbler ledde till att Sara Söderberg Svantesson och hennes far Bo Söderberg, kom att bli kolleger. Deras karriärer som rekryterare respektive ekonom fick se sig åsidosatta av passionen för gamla vackra möbler.
Antiqvm Interior tar gärna uppdrag inom inredning, där Sara tillsammans med kunden kommer fram till vilken stil som efterfrågas. Allt från helt moderna inredningar till antikviteter.
Därefter skissar Sara på ett förslag som kan innefatta möbler, stil, belysning, tapeter och annat som kan bidra till den önskade inredningsstilen. Dessutom studerar hon fortlöpande kurser i möbelhistoria, antikkunskap och inredning.
– Det här är något jag brinner för, det är inspirerande att få arbeta med så vackra saker och samtidigt lära sig mer hela tiden, berättar Sara.

När hon också ville satsa helhjärtat på inredning och antikviteter för ett par år sedan utgick hon från Stockholm, där hon bott sedan många år. Hon hittade en bra lokal på Karlavägen och sedan förra våren finns där Antiqvm Interior, där samsas numera möbler från sen barock till empirtiden.
– Showrummet här är ett koncentrat av vad som finns i vårt stora lager i skånska Tågarp. Vi har specialiserat oss på större stolset och matbord, berättar Sara.
Showrummet är full av gamla vackra ting, allt från svenska herrgårdsur från sent 1700 -tal via takkronor från senbarocken till gustavianska fåtöljer.

Antiqvm Interior garanterar originaliteten i sina objekt och lämnar certifierade intyg som säkrar äktheten och anger eventuella restaureringar och utbytta delar. En del av antikviteterna renoveras innan försäljning.
– Det handlar ofta om att frilägga originalfärg eller varsamt renovera möblerna, berättar Sara.
Till showrummet i Stockholm vänder sig främst boende i staden, medan kunderna och besökarna på gästgiveriet i Tågarp kommer från hela landet.

6 955 kommentarer till Näringslivs Respons julnummer